Fiber-Zitius

Nedan information berör inte våra hyresgäster som är anslutna till lokala fiberföreningar.
Kontaktinformation till respektive fiberförening hittar du här (öppnas i ny sida).

Fiber via Zitius

Under våren 2022 påbörjas det tekniska arbetet med övergång och uppgradering av fibernätet till öppet nät från Zitius i stället för Telia. Arbetet berör leveransen av tv och bredband till våra fastigheter.

Orter som berörs är: Svenljunga, Östra Frölunda och de delar av Sexdrega som inte är anslutna till lokal fiberförening.

Lansering

Preliminärt datum för lansering är satt till 5:e april. Mer information hur man beställer tjänster kommer inom kort.

Att välja tjänst

Du kan redan nu ladda ned en PDF med information om hur du beställer tjänster i Zitius öppna fiber. Du kan också besöka hemsidan www.zmarket.se för mer information och beställning.

 

Vad innebär ett öppet nät för mig som hyresgäst?        

Kommunikationsoperatören Zitius kommer att hantera hela tv- och bredbandsutbudet för våra fastigheter i det ”öppna nätet”, via en och samma tjänsteportal som heter Zmarket. Det ”öppna nätet” levereras genom fiber fram till det nätverksuttag som redan finns i din lägenhet.

Vill du ha kvar det utbud och tjänster som du redan har behöver du inte göra någonting, eller så har du möjligheten, om du vill, att fritt välja i det öppna nätet. Dessa får du tillgång till genom tjänsteportalen www.zmarket.se.

Mer information om när och hur du beställer fler eller nya tjänster återkommer vi om längre fram.

Förberedelser i fastigheterna och lägenheterna för öppet nät.

Alla våra fastigheter och lägenheter behöver förberedas för att möjliggöra att få tillgång till det nya öppna nätet för bredband, TV och IP telefoni.  Viss teknisk utrustning kommer att installeras i teknikutrymmen i våra fastigheter.

Vi kommer även behöva installera utrustning s.k. CPE/tjänstefördelare, i alla lägenheter för att du som boende skall kunna nyttja de nya valen.

Arbetet kommer att pågå under februari/mars 2022.

Inom kort kommer du att få en avi med information om när installation sker i din lägenhet.

Därefter får du besök av en tekniker från underleverantören Transtema vilket är företaget som genomför själva installationen. Installationen kommer att ta runt en timma och det är önskvärt att du är hemma när installationen sker.

Har du frågor om dina befintliga tjänster ringer du din nuvarande tjänsteleverantör.