Dataskyddsförordningen GDPR

Vi skyddar dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen GDPR.

I nästan tjugo års tid har den allmänna personuppgiftslagen PUL reglerat hur och vem som får hantera personuppgifter.
Den 25 maj 2018 ersattes PUL av Dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation).

Denna lagstiftning är gemensam för Sverige och övriga EU och syftet är att skydda fysiska personer genom att reglera hur personuppgifter får behandlas.

Det är viktigt för oss att våra kunder känner sig trygga med hur vi som företag hanterar personuppgifter.
Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den data som vi sparar hos oss.

Varför behöver vi personuppgifter?

Det finns flera tillfällen då vi behöver lagra personuppgifter hos oss. On du är hyresgäst behöver till exempel vi personuppgifter för att kunna upprätta ett hyreskontrakt, vi behöver dem också för att kunna kontakta våra hyresgäster och för att de skall kunna göra eventuella felanmälningar.

Om man söker lägenhet eller står i bostadskö så behöver vi till exempel personuppgifter för att se var i kön en person befinner sig, och uppgifter om hur vi kan kontakta den som är intresserad av en lägenhet eller har fått ett erbjudande om att hyra en lägenhet.

Kan jag se vilka uppgifter Svenbo har om mig?  

Ja, enligt GDPR har du rätt att se vilka uppgifter vi har om dig.

Hur du gör, och vilka rättigheter du har kan du läsa om i vår personuppgiftspolicy. Du kan ladda ned hela dokumentet på vår sida "Dokument" som du hittar här.


Vid frågor och funderingar kring Dataskyddsförordningen GDPR går det bra att skicka ett e-postmeddelande till oss på: info@svenbo.com